Wie ben ik

De privacy-aanpak

Privacy: van verplichting tot feest met als bijvangst een beter georganiseerd gegevensbeheer en privacy- en security bewuste medewerkers. Daar ga ik voor en daarin heb ik aantoonbaar goede resultaten bereikt. Met korte doorlooptijd. Alle facetten en alle organisatie-onderdelen neem ik daarin mee.

De aanpak die ik hanteer om de AVG te implementeren heeft zich bewezen, zowel bij Slachtofferhulp als bij de politie. Na een gedegen voorbereiding en creëren van een netwerk, krijgt het verbeterproject snel vorm en als we er allemaal voor gaan kan een organisatie binnen enkele maanden volledig AVG-proof zijn.

Mijn ervaring en mijn aanpak

Ik ben communicatief, snel, analytisch en fanatiek.

Ik heb jarenlange ervaring (bijna 30 jaar) binnen ING (opgedaan bij diverse onderdelen zoals Finance, Auditdienst, Procurement, Risk Management en Change Departement). Veel projectmatige inzet bij het optimaliseren van diverse bedrijfsprocessen (doelen: voldoen aan wettelijke eisen of het mitigeren van risico's).

Als risico manager was mijn verdienste met name het goed controleerbaar maken van werkprocessen (4-ogen principe, goede audit rapportages), daar schort het vaak aan in diverse bedrijfstakken. Overigens is deze ervaring nuttig bij inrichting van audits op bijvoorbeeld witwaspraktijken.

Bij de FIOD heb ik in nauwe samenwerking met de collega's onder andere de top 20 risico's in kaart gebracht (een nieuw fenomeen binnen de Belastingdienst, waar risicomanagement nog niet echt voeten aan de grond had gekregen). .

Bij Slachtofferhulp waren er in 2016 uitdagingen op het gebied privacy van de doelgroep (slachtoffers van misdrijven) en medewerkers. Binnen 2 jaar tijd voldeden we aan de strenge regels. Er kwam in hoog tempo o.a. nieuw privacy beleid, contracten werden AVG-proof, er kwam een veiliger itc-systeem, een e-learning voor starters en themabijeenkomsten met medewerkers. Ook de website werd privacy proof.

Vanaf mei 2019 ben ik werkzaam bij de HRM-afdeling van de politie. Ik houd mij daar bezig met het AVG-proof maken van de Instroomafdeling. Ook hier is samenwerking een pré om tot goede resultaten te komen. Ik voel me erg op mijn plaats in deze omgeving, allereerst het corporate gevoel, de enorme drive bij mijn collega's en de drang om snel tot goede resultaten te komen. Zo'n cultuur vind je niet overal. En eerlijk is eerlijk, de ervaring bij de eerdere werkgevers komen wederom uitstekend van pas.